Over Première TV Distribution

Première TV Distribution is in 2010  opgericht door Erik Schuit, een TV professional die al sinds 1990 werkzaam is in de media. Première TV Distribution is een jong en snel groeiend bedrijf en koopt 24 tot 36 films per jaar aan voor distributie in de Benelux. We vertegenwoordigen ook de catalogus van H.O.M. Vision en een deel van de catalogus van One2See Movies en Koch Media. Première TV Distribution is geen DVD of theatrical distributor (een uitzondering daargelaten: The Last Elvis), DVD rechten worden doorverkocht aan andere partijen zoals TDM Entertainment en Koch Media Benelux.

We focussen ons op VOD, Premium Pay TV en Free TV en hebben dan ook goede relaties met VOD bedrijven zoals Telenet, Belgacom, Ziggo, Chellomedia, The Entertainment Group, Pathé Thuis, RTL XL, iTunes en KIJK, maar ook met TV zenders als zoals PRIME, Film1, HBO, VTM en RTL.

Over Erik Schuit

Erik Schuit is werkzaam in TV sinds 1990. Begonnen als aankoper bij AVRO en UPC werkt hij sinds 2003 in sales. Bij Off the Fence was hij verantwoordelijk voor distributie, marketing en verkoop aan internationale klanten zoals Discovery en National Geographic en voor sales aan territoria zoals het Midden Oosten, Rusland, Oekraïne, Scandinavië en Benelux. In 2009 en 2010 was Erik Head  of Sales bij Indies Entertainment waarna hij eind 2010 zijn eigen bedrijf begon: Première TV Distribution.

Meer informatie over Erik Schuit is te vinden op zijn LinkedIn pagina.

 

NL EN