Films

De Openbaring

Drama, Thriller
Beschikbaar voor VOD: 5 mei 2022
Regie: Chris W. Mitchell
Cast: Victor Löw (Prooi, Michiel de Ruyter, Flikken Rotterdam), Monic Hendrickx (Penoza, Ferry), Leny Breederveld (De Luizenmoeder, Vliegende Hollanders)

ANGST EN LIEFDE IN TIJDEN VAN COVID-19

Nadat hij zijn baan is kwijtgeraakt trekt Jacob tijdens de eerste corona-lockdown in bij zijn moeder, waarna hij onder invloed raakt van een complottheoreticus en langzaam maar zeker doordraait.

Reviews
 • De Volkskrant: "Een smakelijk vervormde uitvergroting van de huiselijke lockdownhel. Victor Löw is indrukwekkend krankjorum als de man die met de beste intenties tot doodenge mondkapjesmaniak transformeert." ****. Lees de hele review hier.
 • De Filmkrant: Löw, die de film met verve draagt, ziet er op een gegeven moment uit als een soort kolonel Kurtz die de jungle probeert te bedwingen die de buitenwereld in coronatijd is geworden. Jacob oogt ook als een pakkende metafoor voor al die mensen die aan het begin van de pandemie in fake news tuinden. Opnieuw blijkt dat de genrefilm zich uitstekend leent voor wonderlijke en kritische blikken op de samenleving. Lees de hele review hier.
 • Film Vandaag: De openbaring is een thriller die in staat is je de hele tijd ongemakkelijk te laten voelen. Maar De openbaring is bovenal een masterclass filmmaken. ****. Lees de hele review hier.
 • Nachtvlinders: Een Nederlandse productie die zó sterk is heb ik niet vaak gezien en we mogen hier als Nederlanders trots op zijn. Hulde aan de makers en ga deze film zeker kijken. Vif sterren! Lees de hele review hier.

The Exorcism Of God

Horror
Beschikbaar voor VOD: 19 mei 2022
Regie: Alejandro Hidalgo
Cast: Will Beinbrink (It Chapter 2, Dark), Maria Gabriela de Faria, Joseph Marcell (The Fresh Prince of Bel-Air, The Boy Who Harnessed the Wind), Hector Kotsifakis

Een voormalig exorcist begraaft zich in anoniem liefdadigheidswerk om te boeten voor een gruwelijke zonde uit zijn verleden. Maar zijn innerlijke demon bestaat écht. En wanneer die zich opnieuw manifesteert, komt de priester voor een duivels dilemma te staan. Zijn zonde opbiechten en zichzelf verliezen, of zijn geliefde kerkgemeenschap te gronde richten. 

Reviews
 • ReogerEbert.com: Features more than enough flourishes of originality to elevate it above most possession films. Its characters and narratives are well thought-out and progress logically, without significantly deviating from their goals and themes. "The Exorcism of God" is always committed, and often surprising. 
 • Bandsaboutmovies.com: I have never seen a movie where a demon tries to exorcise God from the soul of a priest, so well done director Alejandro Hidalgo.
 • Heavenofhorror.com: So much works so extremely well in this movie, which is why it is definitely worth watching. Any fan of exorcism movies (or The Exorcist in particular) should not miss out on this one!
 • Ihorror.com: A two-fisted devilish good time. It's a tremendous take on the genre that proves there is still life in the world of cinematic exorcisms.
 • Scaredsheepless.wordpress.com: An energetic take on the possession movie.
 • Grimoireofhorror.com: This movie will definitely appeal to anyone who is a fan of a good exorcism. 4 out 5 stars.
 • Signalhorizon.com: There are genuinely unnerving jumpscares, extended bursts of violence, and loud bone-rattling roars that jangle the nerves and set your teeth on edge. It isn’t a cheap film full of one jump after another, but instead, well times scares that keep you poised for more. For fans of hyper-violence, unsettling imagery, and nervous laughter, The Exorcism Of God is an entertaining triumph

Bullet Proof

Actie
Beschikbaar voor VOD: 19 augustus 2022
Regie: James Clayton
Cast: Vinnie Jones (Snatch, Hijacked, X-Men: The Last Stand), James Clayton (Minority Report (TV)), Lina Lecompte, Janvier Katabarwa (Cold Pursuit)

Een kruimeldief denkt de slag van zijn leven te slaan door de gestoorde drugsbaron Temple te bestelen. Tot hij in de kofferbak van zijn vluchtauto een verstekeling aantreft: Temples zwangere vrouw. Dat stelt de eenling voor een verscheurend dilemma: verdwijnen met de buit of haar redden uit de klauwen van haar gewelddadige man.

Bullet Proof is een rechttoe rechtaan achtervolgingsthriller met verbluffende actiescènes, zwarte humor, spitse oneliners en, uiteraard, de onnavolgbare X-factor van genre-icoon Vinnie Jones. Hoofdrolspeler James C. Clayton schreef en regisseerde overigens zelf de film.

Reviews

Film is nog niet uitgebracht, nog geen reviews beschikbaar.

Maneater

Thriller
Beschikbaar voor VOD: 26 september 2022
Regie: Justin Lee
Cast: Nicky Whelan (Hall Pass, Neighbours), Shane West (Here Alone, Gotham), Jeff Fahey (Lost, Alita Battle Angel), Trace Adkins (The Lincoln Lawyer)

Als je verloving spaak loopt en je huwelijksreis al betaald is, laat je die dan schieten? Om het met de vrienden te zeggen: bestaat er een betere manier om je zorgen te verdrinken dan een booze cruise in een eilandparadijs? Maar de ene zorg is de andere niet, blijkt al snel na aankomst. In het verraderlijk blauwe water patrouilleert een reusachtige mensenhaai...

Liefdesverdriet, hangovers en een huiveringwekkende haai die letterlijk en figuurlijk smult van gemarineerde mensen. Met zo’n titel kan het niet anders of Maneater hanteert de beproefde formule van de monsterfilm, een zinderend combo van prachtige plaatjes, een bloedige afvalrace en een onverwacht bondgenootschap tussen twee overlevenden die niets meer te verliezen hebben.

Reviews

Film is nog niet uitgebracht, nog geen reviews beschikbaar,

Dig

Actie, Thriller
Beschikbaar voor VOD: 13 oktober 2022
Regie: K. Asher Levin
Cast: Thomas Jane (The Expanse, Before I Wake, The Thin Red Line), Emile Hirsch (Lone Survivor, Killer Joe, Into the Wild), Liana Liberato (Light as a Feather)

Een jaar na een dodelijk geval van verkeersagressie moeten een sloper en zijn – sindsdien – dove tienerdochter alleen verder. Verbitterd en berooid gaan ze in op een voorstel van een louche zakenman. Maar de klus, in the middle of nowhere, ontaardt al snel in een nachtmerrie als ze gedwongen worden een dodelijk geheim op te graven.

DIG, een prangende mix van neo-westernthriller en stijlvol misdaaddrama, graaft dieper dan pure spanning en actie en legt bloot hoe een verpletterend drama tot een levensbevestigende heropstanding kan leiden. 

Reviews

Film is nog niet uitgebracht, nog geen reviews beschikbaar.

They Crawl Beneath

Horror
Beschikbaar voor VOD: 27 oktober 2022
Regie: Dale Fabrigar
Cast: Michael Paré (The Philadelphia Experiment, The Lincoln Lawyer, The Virgin Suicides), Joseph Almani, Karlee Eldridge (Ballers)

Danny en oom Bill sleutelen op een afgelegen ranch aan een vintage car wanneer Bill omkomt bij een krachtige aardbeving. Danny zelf raakt onder de auto bekneld. Gevangen, gewond en moederziel alleen. Maar wat als het alternatief – niét alleen – vele malen erger is? Want in de barsten in de grond kruipt iets bizars rond!

They Crawl Beneath is een film die letterlijk en figuurlijk onder je huid kruipt en krioelt, vleesgeworden horror die maximale gruwel put uit z’n locaties, acteurs en special fx.

Reviews

Film is nog niet uitgebracht, nog geen reviews beschikbaar.

Burial

Oorlog
Beschikbaar voor VOD: 3 november 2022
Regie: Ben Parker
Cast: Tom Felton (Harry Potter saga, De slag om de Schelde), Charlotte Vega (American Assassin, Another Me), Bill Milner (Dunkirk, X: First Class, Locke), Harriet Walter (Succession)

In de laatste dagen van WOII krijgt een groepje Russische soldaten onder leiding van inlichtingenofficier Brana Vasilyeva een rechtstreeks bevel van Stalin: een mysterieuze kist van Berlijn naar Rusland brengen. Onderweg worden ze belaagd door Duitse 'Werwolf'-partizanen en groeit het historische besef van hun missie.

Hoewel Burial een fictieve thriller is over het eeuwige enigma rond Hitlers dood en begraafplaats, is de film wel degelijk stevig verankerd in historische feiten. Daarnaast verkent Burial ideeën die in ons tijdperk van fake news en desinformatie meer dan ooit relevant zijn.

Reviews

Film is nog niet uitgebracht, nog geen reviews beschikbaar.

Girl at the Window

Thriller
Beschikbaar voor VOD: 10 november 2022
Regie: Mark Hartley
Cast: Ella Newton (Harrow), Radha Mitchell (Man On Fire, The Chronicles of Riddick, Olympus Has Fallen), Vince Colosimo (The Great Gatsby, Body of Lies)

Een tienermeisje dat worstelt met de dood van haar vader, vermoedt dat de mysterieuze seriemoordenaar die haar stadje terroriseert, niet alleen haar buurman is, maar ook de nieuwe vlam van haar moeder. Als ze iedereen maar blijft lastigvallen met haar vage vermoedens, wordt ze al snel weggezet als de ‘girl who cried wolf’ .

Girl at the Window combineert subtiel de neerwaartse mentale spiraal van een getraumatiseerde jonge vrouw die het ‘zich allemaal inbeeldt’ met de wurgende spanning van een serial killer thriller. 

Reviews

Film is nog niet uitgebracht, nog geen reviews beschikbaar.

NL EN